Ποτά-Τυριά

                                                      Κερνώ συνταγές φτιαγμένες από εμένα ή τις φίλες μου,
 για να προσφέρετε με αγάπη  κεράσματα στις ιδιαίτερες στιγμές σας.


ΠΟΤΑ
ΑΪΡΙΣ ΚΟΦΙ (IRISH COFFEE)
ΚΡΑΣΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ
ΛΕΜΟΝΑΔΑ
ΛΙΚΕΡ ΒΙΣΣΙΝΟ 
ΜΕΝΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΪ ΓΛΑΣΕ
ΣΑΝΓΚΡΙΑ
SHANDY ΑΓΓΛΙΚΗ
                                                        
                                                        ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΜΙΛΚ ΣΕΪΚ ΦΡΟΥΤΩΝ 
ΜΟΧΙΤΟ
ΤΣΑΪ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΤΖΙΝ ΦΙΣ
ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ
ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΚΑΟ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
ΡΟΦΗΜΑ ΚΥΔΩΝΙ






ΤΥΡΙΑ
  • Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων ορίζουν το τυρί να τρώγεται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, είτε ως πρωινό, είτε ως δεκατιανό, ή στο κύριο γεύμα, σε πλειάδα φαγητών  ή σε ποικιλία τυριών το βράδυ με τη συνοδεία κάποιου αγαπημένου ποτού, αρκεί η έντονη γεύση του να συνδυάζεται  με ένα δυνατό κρασί ή το αντίθετο.
  • Το τυρί είναι μια τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας, αν αναλογιστούμε ότι το 1/4 των ημερήσιων  αναγκών μας σε πρωτεΐνες και ασβέστιο το καλύπτουμε με μια φέτα τυρί. Επιπλέον μας προμηθεύει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K, βιταμίνες Β, αμινοξέα, σίδηρο και φώσφορο. Οι ιδιαίτερες προτιμήσεις μας είναι εκείνες που μας οδηγούν στην γευστική απόλαυση καθώς και μερικοί απλοί γενικοί κανόνες για να ξεκινήσουμε την αναζήτησή μας στα ελληνικά τυριά.
  • Το κασέρι ,που λειώνει εύκολα, όπως και το μετσοβόνε, είναι  κλασικό τυρί των  σάντουιτς. Στις πίτες συνηθίζεται φέτα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι και ανθότυρο, που θα ταίριαζε με μέλι ή η γραβιέρα με φρούτα. Τηγανιτό ή ψημένο, σβησμένο με λεμόνι ίσως υπερέχει η φορμαέλα ή το μετσοβόνε και για τα μακαρόνια  η κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το ανθότυρο, η μυζήθρα. Στις σαλάτες η φέτα, το λαδοτύρι, το κατίκι και στις τυροσαλάτες η κοπανιστή. Και πάλι υπάρχουν περιοχές που φημίζονται για την ιδιαιτερότητα και χρήση του τυριού τους, καθώς και διαφορετικοί ουρανίσκοι! 
ΨΗΤΗ ΦΕΤΑ Ή ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
Σε ταψάκι (σαν μικρό πιάτο) στρώνουμε με τη σειρά ροδέλες μιας ντομάτας, 2-3 φέτες τυρί, 2-3 ροδέλες πιπεριάς, πιπέρι, ρίγανη, 1 κουταλιά λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει το τυρί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου