Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε:
<< 1 φλιτζανάκι λάδι
2 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα, κομμένα σε τρία κομμάτια
1 κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά και μία ντομάτα κομμένα χονδρές φέτες
300 γρ μανιτάρια κατεψυγμένα κομμένα φέτες >>
τα σωτάρουμε ανακατευοντάς τα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε μισό ποτηράκι κρασί αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Αν χρειαστεί νερό συμπληρώνουμε με μεγάλη προσοχή.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΙΝΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ

Κόβω το πανίνι στην μέση , το ραντίζω εσωτερικά με ελαιόλαδο 
και προσθέτω τριμμένη φέτα, ελιές, ντομάτα, αγγούρι και σαλάμι.

ΠΑΝΙΝΙ

Θεωρούσα αρκετά δύσκολο να φτιάξω << πανίνι>> και στεναχωριόμουν, γιατί αρέσει πολύ στον γιο μου, μέχρι που σε μια συζήτηση, μια συνάδελφος μου είπε ότι οι κόρες της τα φτιάχνουν γρήγορα και εύκολα. Τα κορίτσια μου έστειλαν την συνταγή, την δοκίμασα χθες και σας την παρουσιάζω σήμερα.
Υλικά:
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φακελάκι αποξηραμένη μαγιά
  •  κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/3 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη που την έχουμε διαλύσει στο χλιαρό νερό
Σε ένα βαθύ μπωλ ζυμώνω απαλά όλα μαζί τα υλικά σε μια ζύμη που δεν κολλάει. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι.
Αφήνω να ξεκουραστεί (σκεπασμένη με πετσέτα) σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά.
Ανοίγω την ζύμη σε πάχος ενός έτοιμου ζυμαριού πίτας (πάχος ένα δάκτυλο) και σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
Ψένω:
τις τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και τις ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν  
                                                                             ή
ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψένω 2-3 φορές εναλλάξ από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν.

Το πανίνι είναι ένα στρογγυλό κούφιο ψωμί. Κόβεται στην μέση και γεμίζεται με τα επιθυμητά υλικά.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου