Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Με μια απλή γάστρα μπορείτε να φτιάξετε πολύ απλά νόστιμα φαγητά.
Ας ξεκινήσουμε με μπριζόλες είτε χοιρινές είτε μοσχαρίσιες
Βάζουμε στο ταψί τα 2/3  του ποτηριού νερό, τη σχάρα, τις πλυμένες μπριζόλες αλατοπιπερομένες με 3-4 σκελίδες σκόρδο και κλείνουμε καλά με το καπάκι. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στη πρώτη θέση από κάτω, αρχικά στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά πάνω-κάτω και μετά για σαράντα λεπτά στους 170 βαθμούς. Ανοίγουμε τη γάστρα, βγάζουμε τη σχάρα, αν χρειάζεται σουρώνουμε το ζουμί, προσθέτουμε λάδι, λεμόνι και αν του λείπει , αλάτι, νερό ή πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό. Αν χρειαστεί ξεσκεπάζουμε και αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία.

Μπορούμε να νεροβράσουμε σε αλατισμένο νερό ρύζι ή αρακά, να τα σουρώσουμε και να τα ανακατέψουμε με λίγο λάδι. Στον αρακά προσθέτουμε και πιπέρι.
Καλοφάγωτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου