Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βασικά υλικά:
1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2)

Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρό νερό με 1 κούπα ζάχαρη και ανακατεύω σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το βγάζω από τη φωτιά, το αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Στύβω όσα λεμόνια χρειάζονται για να γεμίσω 2 κούπες χυμό λεμονιού και ρίχνω μέσα και το ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια. Τον σουρώνω και τον προσθέτω στο κρύο σιρόπι. Ανακατεύω και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Παίρνει αρκετές ώρες και εξαρτάται από την ποσότητα. Με ένα πιρούνι ή μίξερ χεριού το ανακατεύω σπάζοντας τον πάγο. Αν θέλω την γρανίτα μου πιο αφράτη επαναλαμβάνω αφού την αφήσω να ξαναπαγώσει.
μικρές συμβουλές:
η κούπα είναι ένα οποιονδήποτε δοχείο
αν δεν έχετε πολλά λεμόνια, καλύτερα να μετρήσετε πρώτα τη ποσότητα του χυμού που θα στύψετε και μετά να υπολογίσετε την ποσότητα της ζάχαρης και του νερού
αν σπάσετε τον πάγο με πιρούνι δεν χρειάζεται το δοχείο σας να είναι βαθύ, αν όμως βάλετε μίξερ προσέξτε βάλτε βαθύτερο δοχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Τα μαλλιά μας χρειάζονται φροντίδα. Καταπονούνται από το άγχος , την στεναχώρια, τις βαφές, τον ήλιο. Μπορούμε να τονώσουμε τα μαλλιά μας φτ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου