Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

                                                            6
Πλένουμε, σκουπίζουμε την μελιτζάνα. Αφαιρούμε το κοτσάνι της. Την κόβουμε κατά μήκος λεπτές φέτες. Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και μόλις κάψει τις ρίχνουμε  μέσα με προσοχή (να μην καούμε). Μόλις ροδίσουν από την μια πλευρά, γυρνάμε από την άλλη. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί  και τις αλατίζουμε αλλά αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη τη διαδικασία απλά τις αλατίζουμε, τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180β στον αέρα να ροδίσουν.
Πως θα κάνουμε την διαφορά στο σερβίρισμα;
Τις στρώνουμε σε πιατέλα, από πάνω στρώνουμε γιαούρτι (στραγγιστό), πασπαλίζουμε με πιπέρι, ψιλοτριμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου