Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ και μαλακά!

ΜΟΥΣΤΟΣ
Βάζω στο σουρωτήρι των μακαρονιών όσες ρόγες από σταφύλι έχω, τις ξεπλένω, τινάζω ελαφρά να φύγουν τα νερά και τοποθετώ το σουρωτήρι σε μία λεκάνη ή κατσαρόλα. Στύβω με τα χέρια μου  τα σταφύλια και ξανασουρώνω το σταφυλόζουμο σε ψιλότερο σουρωτήρι (απλά για να απομακρυνθούν κουκούτσια και φλούδια). Όσο υγρό δεν χρησιμοποιήσω το διατηρώ στην κατάψυξη. Παρεπιπτώντος γίνεται ωραία  γρανίτα!
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύω με μίξερ (5 λεπτά) 200γρ ζάχαρη, 200γρ ελαφρύ λάδι (καλαμποκέλαιο...), 600γρ μούστο. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό γαρύφαλλο. Συμπληρώνω με  1 1/2 κουταλάκι σόδα και 1 1/2 κουταλάκι αμμωνία. Ανακατεύω. Προσθέτω 1200-1300γρ αλεύρι ( ό,τι έχω), φτιάχνω μια ζύμη και πλάθω τα κουλουράκια μου με λαδωμένα χέρια τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα. Αν θέλω μερικά τα βουτάω σε σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσουν. Φουσκώνουν ελάχιστα. Τα βάζω σε λεκάνη και τα σκεπάζω με καθαρή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.  
μουστοκούλουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

Πατσαβουρόπιτα Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη ( με ένα πιρούνι) 1 σόδα σουρωτή ή ανθρακούχο νερό (330 m...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου