Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ με ΚΥΔΩΝΙΑ και ΠΑΤΑΤΕΣ

Μόλις μαγείρεψα ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό, γι' αυτό σας παραθέτω την συνταγή.
Σε μια μικρή γάστρα έβαλα δυο χοιρινές μπριζόλες, δυο κυδώνια, δυο πατάτες.Από πάνω έριξα 1 κουταλάκι (του γλυκού) αλάτι χονδρό, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι δενδρολίβανο, 1 κουταλάκι θυμάρι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι, λάδι (σαν να είναι σαλάτα) και όλα αυτά τα ανακάτεψα. Πρόσθεσα 1 φλυτζανάκι νερό, σκέπασα την γάστρα και τα άφησα να ψηθούν στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω) για 1 1/2 ώρα περίπου. Έστυψα από πάνω μισό λεμόνι και ξανάβαλα την γάστρα στο σβηστό φούρνο για να διατηρηθεί ζεστή μέχρι το βράδυ.
<<< τα κυδώνια και τις πατάτες τα καθάρισα, τα έπλυνα και τα έκοψα στο μέγεθος από το 1/4 του μήλου>>>
<<< αντί για  γάστρα μπορώ να χρησιμοποιήσω μια κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια ή ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Απλά πρέπει να ελέγχω το νερό.>>>
Καλή όρεξη!
με χοιρινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου