Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ μισής ώρας

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω 1-2 φλυτζανάκια λάδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 500 γρ ψιλοτριμμένα ντοματάκια, 1/4 κουταλάκι μπουκοβο, 2 κεφάλια γαρίδας και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντάς τα μερικές φορές. Προσθέτω 8-10 γαρίδες μέτριο ή μεγάλο μέγεθος και τις βράζω μαζί με την σάλτσα μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους (ροζ-κόκκινο). Τότε τις γυρνώ από την άλλη πλευρά και τις αφήνω επιπλέον 2 λεπτά περίπου. Τις αποσύρω σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζω. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό.
-αν η σάλτσα έχει στεγνώσει, ας προσθέσω 1 φλυτζανάκι νερό-
Σε αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύω 1/2 κιλό μακαρόνια νούμερο 6 στο μισό χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Τα σουρώνω και καυτά όπως είναι τα ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω, βάζω από πάνω τις γαρίδες και είναι έτοιμα.
(...με λιγότερες και πιο μικρές γαρίδες και 1 κουτί ντοματάκια 400γρ έχουμε πολύ νόστιμο αποτέλεσμα...)
Τις κατεψυγμένες γαρίδες τις αποψύχω αν τις βουτήξω σε κρύο νερό σε κρύο νερό.
φοιτητικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου