Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

αντικολλητικό χαρτί : η απόλυτη ελευθερία

Το αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε με ευκολία χωρίς λάδι.
Υπολογίστε μέγεθος μεγαλύτερο από την επιφάνεια του ταψιού για να το ανασηκώσετε στις άκρες και να αποφύγετε την εκροή υγρών και απλώς ψήστε στους 150-180 βαθμούς περίπου!
Το στήθος κοτόπουλο αφού ψηθεί, βάλτε το σε πιάτο και περιχύστε το με λίγο λάδι-λεμόνι ( και ελάχιστη μουστάρδα ) χτυπημένο με ένα πιρούνι. 
Τα λουκάνικα χαράξτε τα σε 1-2 σημεία και αφού ψηθούν περιχύστε τα πάλι με λαδολέμονο.
Πάρτε καθαρισμένες τσιπούρες ( ακόμα και από το super market ) , πλύντε και αλατίστε τες, αφήστε τες αν προλαβαίνετε για 1/2 μισή ώρα, βάλτε στην κοιλιά τους αλάτι, πιπέρι και ό,τι έχετε από μισή φέτα λεμόνι, μαϊντανό, σκόρδο. Ψήστε και από τις δυο όψεις,  βάλτε τες ζεστές σε πιάτο και ρίξτε  το λαδολέμονο.
Φέτες σολομό με λαδολέμονο στο τέλος, μπιφτέκια, πίτες, πιτούλες και ό,τι άλλο η φαντασία και η επιθυμία σας επινοήσει... και μην ξεχνάτε τοποθετήστε το ανάμεσα στις πλάκες της τοστιέρας και ψήστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου