Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Τα σύκα που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι ώριμα και μελωμένα. Αν είναι χοντρόφλουδα αφαιρούμε την φλούδα, αν είναι κιτρινοπράσινα λεπτόφλουδα αφαιρούμε μόνο τον μίσχο. Τα ζυγίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη τόση όση το μισό τους βάρος και 4-5 κουταλιές. Τα πλένουμε στα γρήγορα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς να σουρώσουν ( με το νερό για να μη χαθεί το μέλι τους). Με ένα πιρούνι τα λιώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό ίσα για να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, όποτε χρειάζεται. Ελέγχουμε το νερό και εξατμίζουμε αν χρειαστεί. Προσθέτουμε 10-15 γαρύφαλλα, την ζάχαρη, τον χυμό ενός λεμονιού και ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει η μαρμελάδα.

μαρμελάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Βράζουμε όσες   πατάτες     και   κολοκυθάκια   θέλουμε . Σε μια πιατέλα τοποθετούμε, όπως είναι ζεστά, τα κολοκυθάκια δίπλα από τις κομ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου