Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ

*Κρατάμε τον ζωμό από τα παντζάρια και τον διατηρούμε στην κατάψυξη. Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ τον βγάζουμε από την κατάψυξη. Την Μεγάλη Πέμπτη βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά ωμά, τα σκεπάζουμε με τον ζωμό, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Από την στιγμή που θα βράσουν αφήνουμε 3  λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στον ζωμό. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε εφημερίδες να στεγνώσουν και τα γυαλίζουμε με βαμβάκι εμποτισμένο στο λάδι.
*Αν τα βάψουμε με βαφή του εμπορίου , ας βάλουμε λιγότερο νερό, περισσότερο ξίδι και ας μην τα αφήσουμε πάνω από 3 λεπτά. Αν τα θέλουμε πιτσιλωτά, ρίχνουμε ένα κουταλάκι λάδι στην βαφή, ανακατεύουμε και μετά βάζουμε τα αυγά.
*Καλύπτουμε το αυγό με έγχρωμα πέταλα λουλουδιών ή φλούδια από κρεμμύδια.Το τυλίγουμε σφικτά με καλσόν, χωρίς να το σπάσουμε, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν αφαιρούμε το περιτύλιγμα και τα αφήνουμε πάνω σε εφημερίδα να στεγνώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου