Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ


Τσιγαρίζω 4-5 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον με 2 φλιτζανάκια λάδι. Προσθέτω 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα, 4-5 αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και τα σβήνω με ένα ποτήρι κρασί. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό.
Οι αγκινάρες καθαρίζονται: Αφαιρώ τα σκληρά, εξωτερικά φλούδια. Κόβω τις μυτερές άκρες. Τις χωρίζω στην μέση. Αφαιρώ το χνούδι, τις πλένω, τις τρίβω με λεμόνι, τις διατηρώ στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου