Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια, αφαιρώ το λίπος αν έχει, καίω με κερί τις τρίχες. Το βάζω σε μια κατσαρόλα με μισό φλιτζάνι λάδι που καίει και το τσιγαρίζω από όλες τις πλευρές. Προσθέτω ψιλοκομμένα 1 καρότο, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, 1 ντομάτα χωρίς φλούδια. Ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλάκι ντομάτα πελτέ, αλάτι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Συμπληρώνω νερό, βάζω 1/2 κιλό αρακά, 2-3 κλωνάρια άνηθο, πιπέρι, δοκιμάζω για αλάτι και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (20-30λ). Αν το κοτόπουλο έχει βράσει, το βγάζουμε και το προσθέτουμε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου