Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΤΖΑΤΖΙΚΙ



Τρίβω  1 μέτριο  αγγούρι  με χονδρό τρίφτη, του ρίχνω μια πρέζα αλάτι και το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίσει από το ζουμί του, πιέζοντάς το με τρυπητή κουτάλα.
Βάζω σε ένα μπωλ 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες σε ψιλό τρίφτη, το αγγούρι, μια πρέζα αλατοπίπερο, 1 κουταλιά λάδι και 1 κουταλιά γεμάτη ξύδι. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε την γεύση που μας λείπει.
Το σερβίρουμε σε πιάτο γαρνιρισμένο με ελιές , άνηθο και φέτες αγγούρι .  
  Πλένουμε καλά ένα χονδρό αγγούρι, κόβουμε 3 κυλίνδρους διαφορετικού μήκους, σκάβουμε το εσωτερικό αφήνοντας μόνο έναν λεπτό πάτο, τους τοποθετούμε τον έναν δίπλα από τον άλλον, τους γεμίζουμε με τζατζίκι και διακοσμούμε με ελιές και άνηθο. Αν θέλουμε χρώμα χοντροτρίβουμε καρότο.
σαλάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου