Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΤΣΙΖΚΕΪΚ Cheesecake ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βάζω στην βάση ενός μέτριου ταψιού 6 γκοφρέτες και πιέζοντάς τες τις σπάω σε μικρά κομματάκια, ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια και από πάνω ρίχνω την κρέμα.
Κρέμα: Χτυπώ 250-300γρ τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Χτυπώ 200γρ περίπου κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Λιώνω (σε μπεν-μαρί) 200γρ σοκολάτα. Τα αναμιγνύω προσθέτοντας 1 γιαούρτι (200γρ) στραγγιστό, νιφάδες σοκολάτας και 3 κουταλιές ζάχαρη. Το βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.

Τις γκοφρέτες τις έχω βάλει στο ψυγείο για μια ώρα και τις πιέζω με ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Σοκολάτα: γάλακτος ή κουβερτούρα ανάλογα με τις γκοφρέτες.
Η ζάχαρη είναι προαιρετική.
Πρόχειρη εκδοχή: Αφαιρώ το τυρί, προσθέτω άλλο ένα γιαούρτι. Αν δεν έχω κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώ φυτική κρέμα. Δεν είναι απαραίτητες οι νιφάδες. Το πασπαλίζω με θρυμματισμένα δημητριακά της αρεσκείας μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου