Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).

 Φτιάχνουμε έναν πηχτό  χυλό από περίπου 200γρ αλεύρι, περίπου 333 ml μπύρα ή νερό, 1/3 κουταλάκι αλάτι, 1/3 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ  και τον αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στεγνός ο μπακαλιάρος αλευρώνεται και τινάζεται να απομακρυνθεί το αλεύρι που περισσεύει.  
Βουτάμε στον χυλό και από τις δυο πλευρές τα κομμάτια και τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο.      Αν μας περισσέψει χυλός τον κάνουμε τηγανίτα             
ή
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από ίσες ποσότητες αλεύρι, ψιλό σιμιγδάλι και καλαμποκάλευρο. Πασπαλίζουμε τον μπακαλιάρο, τον τινάζουμε και τηγανίζουμε σε σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο. 
ψάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΜΠΑΣ

Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου