Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ


Κρεμμυδάκια μικρά (1 κιλό) : Τα βάζω στο νερό, τα καθαρίζω, τα σουρώνω, τα τσιγαρίζω ελαφρά σε λάδι και με μια τρυπητή κουτάλα  τα βγάζω και τα φυλάω σε πιάτο.

Μοσχάρι κομμένο κομμάτια (1 κιλό) : Το ροδίζω στο ίδιο τηγάνι από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρω σε καθαρή κατσαρόλα με 3 φλιτζανάκια από το λάδι και 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ, 5 μπαχάρια, 5 γαρίφαλα, 1 μικρό ξυλάκι κανέλας, μισό κουταλάκι δενδρολίβανο, 1 φύλλο δάφνης. 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, πιπέρι, αλάτι. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για μια ώρα. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια, λίγη ντομάτα ακόμη για να κοκκινίσει το φαγητό, νερό και δοκιμάζω για αλάτι. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
επιπλέον μοσχάρι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ

  ελαιόλαδο, αρνί,  καρότο, αρακάς, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι, φύλλα κρούστας Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου