Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ στον φούρνο

Βράζω με δυο μεγάλα ποτήρια νερό, όσα πλοκάμια έχω, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν χρειάζεται προσθέτω νερό. Τα βγάζω από το νερό και τα καθαρίζω από τις πέτσες τους. Τα βάζω στο πιάτο. Σουρώνω τον ζωμό. Σε ταψί κόβω 2 κρεμμύδια ροδέλες, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κιλό πατάτες. Πασπαλίζω με πιπέρι, περιχύνω με 3 φλιτζανάκια λάδι και αντί για νερό βάζω ζωμό. Μετά από μισή ώρα ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς,  προσθέτω το χταπόδι, ζωμό όποτε χρειάζεται, δοκιμάζω τις πατάτες αν θέλουν αλάτι και συνεχίζω το ψήσιμο να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια.
επιπλέον νηστίσιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (παστός) ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ

Αφού ξαρμυρίσουμε τον  μπακαλιάρο κομμένο κομμάτια   ( μούλιασμα  για 24 ώρες τουλάχιστον σε νερό που το αλλάζω αρκετές φορές).  Φτιάχνουμ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου