Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΣΑΒΟΡΟ

Καθαρίζουμε, πλένουμε, σουρώνουμε, αλατίζουμε 1 κιλό γόπες και μετά από μισή ώρα τις τηγανίζουμε. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο πήλινο ή γυάλινο σκεύος. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 1 φλιτζανάκι λάδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/2 κουταλάκι ντομάτα πελτέ (αν θέλω) και τα σοτάρω. Προσθέτω 1 κρασοπότηρο νερό, 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες, 1 κουταλάκι δενδρολίβανο, 1/3 κουταλάκι πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη. Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά, τα αποσύρω από την φωτιά  και προσθέτω 1 κρασοπότηρο ξίδι. Αδειάζω με προσοχή το περιεχόμενο στο σκεύος με τα ψάρια . Τα αφήνω  για 2-3 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν οι μυρωδιές από τα ψάρια. Δοκιμάζουμε για να πετύχουμε την επιθυμητή γεύση. Διατηρούνται στο ψυγείο.
επιπλέον νηστίσιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΜΠΑΣ

Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου