Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΤΣΙΝΤΣΙΜΠΥΡΑ

Υλικά:   5 λίτρα νερό, 900gr περίπου ζάχαρη, 200γρ. τσίντζερ που το καθαρίζουμε χωρίς να το πλύνουμε και το τρίβουμε στο multi, 300 ml φρέσκο χυμό λεμονιού.

  1. Σε ένα δεκάλιτρο μπιτόνι, βάζω το μισό νερό με τη ζάχαρη για να διαλυθεί. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ταπώνω χαλαρά, αφήνω 10 ώρες περίπου σε σκιερό μέρος.
  2. Σουρώνω το υγρό και εμφιαλώνω 12-13 μισόλιτρα πλαστικά  μπουκάλια αναψυκτικών, αφήνοντας 2-3 δάκτυλα κενό.Τα αποθηκεύω για 1-2 μέρες περίπου σε σκιερό μέρος, πλαγιαστά με το καπάκι να καλύπτεται από υγρό. 
  3. Τα μεταφέρω πλαγιαστά στο ψυγείο και τα καταναλώνω μετά από15-20  ημέρες ανοίγοντάς τα με προσοχή.
προσοχή, καλό βίδωμα του καπακιού!
    επιπλέον: ποτά

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      ΜΠΑΜΠΑΣ

      Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

      Τι μαγείρεψα σήμερα

      Ετικέτες

      Αρχειοθήκη ιστολογίου