Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΠΙΤΑ (ΜΠΟΜΠΟΤΟΠΙΤΑ) με σταφίδες



    • Υλικά
      ½ φλιτζάνα καλαμποκέλαιο
      ½ φλιτζάνα ζάχαρη
      ½ φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού και ξέσμα απο ένα πορτοκάλι
      ½ φλιτζάνα γάλα
      2 αυγά
      1 μπέικιν πάουντερ
      2 κουταλιές της σούπας άσπρο αλεύρι
      1 κούπα μαύρες σταφίδες ή ξανθές
      Καλαμποκάλευρο όσο χρειαστεί (περίπου μισό κιλό) και λίγο κονιάκ
      Εκτέλεση
      Σε ένα σκεύος χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξέσμα, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το άσπρο αλεύρι και το μπέικιν.
      Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο-λίγο καλαμποκάλευρο, όσο χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός( όπως το κέικ).
      Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.Το πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι. (Σοφία)
  • Έψαχνα πολύ καιρό για την συγκεκριμένη γεύση, την βρήκα χθες, την έφτιαξα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ

  ελαιόλαδο, αρνί,  καρότο, αρακάς, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι, φύλλα κρούστας Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου