Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΗΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Είναι μια εύκολη, γρήγορη και ελαφριά μαρμελάδα. Τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη τα μήλα που θέλουμε, χωρίς να χάσουμε το ζουμί τους. Τα ζυγίζουμε για να υπολογίσουμε ίση ποσότητα ζάχαρης. Τα βράζουμε με υπομονή στην αρχή σε χαμηλή φωτιά για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, 2-3 ξυλάκια κανέλας και βανίλιες ανάλογα με την ποσότητα. Αφού βράσουν για 10-15 λεπτά προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά να δέσει η μαρμελάδα. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό από μισό ή ένα λεμόνι. Την αφήνουμε να κρυώσει στην κατσαρόλα για να ελέγξουμε ότι είναι έτοιμη.
(αν είναι αραιή ξαναβράζουμε προσθέτοντας ζάχαρη μόνο αν χρειάζεται., αν είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και την αφήνουμε να πάρει μια βράση)
Αποθηκεύεται σε καθαρά γυάλινα βάζα που τα αφήσαμε στον φούρνο για 1/2 ώρα στους 70β.

μαρμελάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου