Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Τους  μουλιάζουμε στο νερό με ½  κουταλάκι σόδα για 8-10 ώρες. Τους ξεπλένουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε καθαρό νερό, σουρώνουμε,  ξαναπλένουμε με χλιαρό νερό και τους ξαναβάζουμε  σε χλιαρό αλατισμένο  νερό για να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε ταψί. Ψιλοκόβουμε 1 μικρό κρεμμύδι, 1 ντομάτα, 1 πράσο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 καρότο, λίγο μαϊντανό, 3-4 φύλλα σπανάκι, προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι , πιπέρι, 3-4 μπαχάρια, μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή πιπεριά και πάπρικα, 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ ή χυμό ντομάτας ή ψιλοκομμένα ντοματάκια,  2-3 φλιτζανάκια λάδι, 1 ποτήρι νερό και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 180β για 1 ώρα να μαλακώσουν και να δέσουν όλα τα υλικά μας.
(απαραίτητα υλικά είναι το κρεμμύδι, λάδι, ντομάτα πελτέ και μαϊντανό και οι γίγαντες να μην υπερβαίνουν τα 250γρ γιατί το φαγητό αυγατίζει με τα λαχανικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Βράζουμε όσες   πατάτες     και   κολοκυθάκια   θέλουμε . Σε μια πιατέλα τοποθετούμε, όπως είναι ζεστά, τα κολοκυθάκια δίπλα από τις κομ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου