Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Πλάθουμε μια ζύμη από κιμά, 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά ανά μπιφτέκι, αλάτι πιπέρι,ρίγανη, ελάχιστο λάδι και λεμόνι. Σχηματίζουμε μπιφτέκια με ομοιόμορφο πάχος όχι πιο μεγάλο από ένα εκατοστό. Τα βάζουμε σε ταψάκι, σκεπασμένα με καπάκι, πάνω από μια ρηχή κατσαρόλα με νερό (κατά τα 2/3), που βράζει. Τα μαγειρεύουμε 15 λεπτά ανά πλευρά και στο τέλος προσθέτουμε μισό κουταλάκι βούτυρο πάνω από κάθε μπιφτέκι. Ελέγχουμε το νερό γιατί εξατμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πλένουμε το κατσίκι, το βάζουμε στο ταψί, το χαράζουμε σε 4-5 μεριές και γεμίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο και από μια σκελίδα σκόρδο. Το π...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου