Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ

Βράζω τις πράσινες ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Τις σουρώνω, τις βάζω σε βαθιά πιατέλα, τις περιχύνω με την σάλτσα και τις πασπαλίζω με ανάμεικτα τριμμένα τυριά (παρμεζάνα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι).
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά φτιάχνω την σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι, σοτάρω κομμένο μπέικον και προσθέτω ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνω την φωτιά, προσθέτω κρέμα γάλακτος, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.
Δεν δίνω ακριβείς αναλογίες γιατί εξαρτάται από την ποσότητα των ζυμαρικών που θα βράσουμε.
Αν η κρέμα γάλακτος είναι λίγη την πολλαπλασιάζουμε με λίγο γάλα. 
Αν μας αρέσουν τα μανιτάρια κονσέρβας τα σοτάρουμε ψιλοκομμένα με το μπέικον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΡΝΙΟΥ

  ελαιόλαδο, αρνί,  καρότο, αρακάς, αλάτι, πιπέρι, κεφαλοτύρι, φύλλα κρούστας Οι ποσότητες καθορίζονται από εμάς. Απλά αναφέρω την μέθοδ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου