Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Απαραίτητα υλικά στην κουζίνα μου



αλάτι ψιλό - χονδρό 
πιπέρι μαύρο ( κόκκινο )
μπαχάρι
φύλλα δάφνης
κανέλα σε σκόνη (στην ανάγκη αντικαθιστά και τα ξυλάκια)
λάδι
ξύδι
αλεύρι (αντικαθιστά το κορν φλάουρ)
ρίγανη - δεντρολίβανο
βασιλικός
μοσχοκάρυδο τριμμένο (αν το θυμηθείτε, δίνει γεύση στις μπεσαμέλ)
κύβοι λαχανικών - κρέατος (αντικαθιστούν δυστυχώς τα φρέσκα μυρωδικά και τα κρεμμύδια)
μυρωδικά - κρεμμύδια αποξηραμένα (τα φρέσκα πλυμένα και σκουπισμένα διατηρούνται σε σακουλάκια στην κατάψυξη)
ντομάτα πελτέ ( αφού ανοιχτεί, διατηρείται στην συντήρηση του ψυγείου με την επιφάνεια πάντα σκεπασμένη με λάδι ή στην κατάψυξη αφαιρώντας τη ποσότητα που χρειαζόμαστε με ένα πιρούνι)
2-3 κονσέρβες τροφίμων που μου αρέσουν, όπως τόνος, αρακάς, κορν μπιφ ...
ζυμαρικά - ρύζι
ζάχαρη
κακάο - καφές
τσάι - χαμομήλι
μέλι ή μαρμελάδα
φρυγανιές - δημητριακά
βούτυρο
σκόρδο (υπάρχει και σε σκόνη)




μαγιονέζα-μουστάρδα-κέτσαπ ( αν τα χρησιμοποιήτε)

αλουμινόχαρτο
λαδόχαρτο
νάιλον διαφανής μεμβράνη 
νάιλον σακουλάκια

... προμηθευόμαστε  τα υλικά, όπως τα χρειαζόμαστε και όσα νομίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, ότι θα μας χρειαστούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΠΑΜΠΑΣ

Παντεσπάνι: 6 αυγά 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού αλεύρι ανακατεμένο με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Χτυ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου